Marianne Isola – jotta maailma pysyy vihreänä.


Kuntavaalien jälkeen
joulukuu 10, 2012, 11:55 am
Filed under: Lähidemokratia, Vaalityö, Yhteistyö Oulun seudulla

Kuntavaalien ansiokkaan urakoinnin jälkeen moni ehdokas henkäisee hetkisen. Hyvä työ on palkittu äänisaaliilla – toiset saivat kourallisen ääniä, toisten äänisaaliit mitataan säkeillä. Jokaisen ehdokkaan panos on kuitenkin ollut olennaisen tärkeä Vihreiden yhteisessä menestyksessä.

Työt jatkuvat pian vaalien jälkeen. Tämä vuonna jopa nopeammassa aikataulussa kuin aiemmin, koska uuden Oulun talousarviosta päättää uuden Oulun valtuusto jo kuluvan vuoden puolella. Uusien valtuutettujen asioihin perehtyminen on siis alkanut heti vaalien jälkeen.

Paljon pohdintaa aiheuttavat myös luottamushenkilövalinnat seuraavan neljän vuoden ajaksi. Kaupunginhallituksen osalta on paikkajako jo tehty, jotta valmistelutyö pääsee vauhtiin. Muiden luottamuspaikkojen osalta paikkajakoa on neuvoteltu syksyn aikana tiiviisti sekä puolueiden kesken että puolueiden sisällä. Tällä viikolla luottamuspaikkajaon pohjaesitykset ovat vihdoin käsittelyssä Vihreiden ehdokkaiden kesken.

Vaaleissa Vihreiden äänimäärä laski, ja samassa suhteessa vähenivät myös luottamushenkilöpaikat. Paikkajakoa valmistelleessa tiimissä toimineena olen iloinen siitä, että lähes kaikille paikkaa haluavalle sellainen pystytään tarjoamaan. Aktiivisesti ja näkyvästi toimivat luottamushenkilöt ovat avain Vihreiden vaalimenestykseen tulevissa vaaleissa.

Mainokset

Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: