Marianne Isola – jotta maailma pysyy vihreänä.


Hietasaareen EI huvipuistoa
Tou 6, 2013, 3:54 pm
Filed under: Joukkoliikenne, Lapset ja nuoret, Ympäristö

Miten ihmeessä luonnonkauniiseen Nallikariin, keskelle Hietasaaren kauneinta huvila-aluetta sopisi huvipuisto meluisine laiteineen ja tuhansine parkkipaikkoineen? Eikö Hietasaaren arvo ole nimenomaan uimarannoissa,  metsäpoluissa, kauniissa huviloissa, luonnonrauhassa?

Nallikariin sijoitettava huvipuisto – tokihan se olisi lähellä keskustaa ja kehittäisi Hietasaaresta entistä vilkkaamman ja urbaanimman paikan. Keskustasta ja lähikaupunginosista kävellen saavutettavissa oleva virkistysalue palvelisi sekä paikallisia että turisteja. Mutta hetkinen – kuinka moni perhe oikeastaan poikkeaa huvipuistoon kävelyllä ollessaan? Eikös huvipuistovierailut ole lapsiperheissä varsin tarkasti suunniteltuja tapauksia reppuineen, eväineen, rattaineen ja vaihtovaatteineen? Eivätkö lapsiperheet arvosta parkkipaikkojen läheisyyttä enemmän kuin ”merellistä sijaintia”? Eikö helppo saavutettavuus päätien varrella mene ”synergiaetujen” ohi?

Huvipuistoon tavoitellaan 1000 – 1200 kävijää / päivä. Näiden aiheuttama lisäliikenne olisi suunnitelmien mukaan ”täysin hoidettavissa nykyisen tieverkoston kautta”. Ne, jotka ovat sitä mieltä, ettei Nallikarin läheisyydessä synny ruuhkahuippuja vaan autoliikenne virtaa tasaisena, eivät selvästi ole koskaan lähteneet Särkänniemestä poistumisaikaan. Myöskään Toppilansaaren asukkaat eivät tervehtine ilolla jokailtaista autojonoa asuinalueensa poikki aina kesäisin.

Yhdyskuntalautakunta käsittelee Nallikarin alueen asemakaavan ja tonttijaon muutosta tiistain 7.5. kokouksessaan. Kaavassa on hyviäkin ideoita. Vauhtipuiston siirtäminen Edenin kupeeseen on loistava siirto. Viereinen tanssipaviljonki palvelee monia, ja piazzan ulkoilmakonserteista tulee varmasti susoittuja. Tielinjauksen siirtäminen keskusleikkipuiston toiselle puolelle luo turvallisuutta, laajentaa yhtenäistä virkistysaluetta ja vähentää autoilua rannan tuntumassa.

Mutta huvipuisto – se ei Hietasaareen sovi.

Mainokset

Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: