Marianne Isola – jotta maailma pysyy vihreänä.


Nallikarin kaavaluonnos nähtäville
Tou 7, 2013, 11:35 pm
Filed under: Joukkoliikenne, Lapset ja nuoret, Ympäristö

nallikari

Yhdyskuntalautakunta käsitteli tänään Hietasaaren asemakaavaluonnosta. Kokouksessa keskusteltiin huvipuiston soveltuvuudesta alueelle, sen meluhaitoista, riittävistä parkkipaikoista sekä liikenteen sujuvuudesta. Meille kerrottiin valmistelijoiden toimesta, että melu ei pääsäntöisesti ylitä ohjearvoja, parkkipaikat riittänevät metsää kaatamatta ja liikenne sujunee kuumina kesäpäivinäkin.

En aivan vakuuttunut selityksistä; minusta huvipuiston paikka on edelleenkin jossain aivan muualla kuin luonnonkauniissa Hietasaaressa. Sitäpaitsi laskelmat liikenteen sujuvuudesta ja kiertoliittymän odotusajoista oli tehty huomioimatta Hietasaarentien kanssa risteävää kevyen liikenteen väylää.

Esitin kokouksessa, että yhdyskuntalautakunta päättää palauttaa asemakaavan ja tonttijaon muutosluonnoksen uudelleenvalmisteluun. Esitin, että uudelleenvalmistelun aikana huvipuistolle etsitään liikenteellisesti ja ympäristöllisesti parempi uusi paikka. Valmistelun aikana Pohton myös ”maamerkkimäisen hotellirakennuksen” kerrosluku kohtuullistetaan korkeintaan kuuteen. Alueen jatkosuunnittelussa ja kaavoituksessa pyritään ottamaan huomioon ja yhteen sovittamaan kaupunkilaisten, alueen asukkaiden ja matkailun tarpeita ja toiveita.

Palautusesitykseni hävisi äänestyksessä 3-10. Vain Vihreät ja Vasemmistoliitto kannattivat huvipuiston sijoittamista muualle kuin Hietasaareen! Kaavaluonnos asetetaan nyt nähtäville. Jos sinulla on mielipide asiasta, nyt on oikea aika avata suu.

 

Mainokset

Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: