Marianne Isola – jotta maailma pysyy vihreänä.


Asuntoja ”Tekun taloon”
Touko 26, 2015, 6:17 pm
Filed under: Yhdyskunta, Ympäristö

Vanha työpaikkani Tekun talo, entinen Oamkin päärakennus Albertinkujalla saa pian uuden elämän asuinkerrostalona. Taloon tulee 53 asuntoa, eli keskusta saa arviolta 100 uutta asukasta. Asemakaavan muutos oli yhdyskuntalautakunnan käsittelyssä tiistaina 26.5.

image

Rakennus on suojeltu, eli sen valkoinen ulkokuori säilyy entisellään. Kaavassa määrätään, että rakennuksen korjaus- ja muutostöissä täytyy vaalia alkuperäistä tyyliä. Vain pienehköjä muutoksia sallitaan (esim. pienet parvekkeet). Rakennukseen saa kaavan mukaan rakentaa yhden lisäkerroksen, eli talon korkeus tullee kasvamaan yhdellä kerroksella. Ylimmäinen kerros tulee olemaan pääosin lasista rakennettu ja sisäänvedetty.

Tonttia laajennetaan hieman puistoalueelle pysäköinti- ja pihajärjestelyjen takia. Osa Albertinkujan katualueesta muuttuu pysäköintialueeksi. Pihan puolelle tulevat parkkipaikat saavat päälleen modernit viherkatot. Lahdenperänpuiston kävely- ja pyöräily-yhteyksiä on luvattu kehittää kaavamuutoksen yhteydessä, mutta leikkipuistoa paikalle ei tule.

image
Asemakaavan muutos asetettiin kokouksesa julkisesti nähtäville. Kuka tahansa voi jättää muistutuksen asiasta. Jos muistutuksia ei jätetä, lautakunta esittää kaupunginvaltuustolle, että asemakaavan ja tonttijaon muutokset hyväksytään. Rakennuttaja on sitoutunut toteuttamaan kohteen kolmen vuoden kuluessa kaavan hyväksymisestä.

Mainokset

Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: