Marianne Isola – jotta maailma pysyy vihreänä.


Elämäntarina

Olen syntynyt Perämeren pohjukassa, Torniossa, eräänä kesäisenä maanantai-iltana vuonna 1977. Lapsuuteni kului samalla leppoisasti paikkakunnalla. Minun ja vanhempieni lisäksi perheeseemme kuului myös suloinen valkea kissa nimeltään Tiiti. (Olen ehdottomasti kissaihminen. ) Kävin peruskoulun ja lukion Torniossa, ja kirjoitusten jälkeen vuonna 1996 siirryin Oulun yliopistoon. Vaiherikkaiden, ylioppilaskuntapolitiikkatäyteisten vuosien jälkeen valmistuin keväällä 2004 kauppatieteiden maisteriksi. Kasvatustieteiden kandidaatin tutkinnon tein vuonna 2009. Yliopistourani aikana olen tutustunut mm. informaatiotutkimukseen, tietojenkäsittelytieteisiin, kansantaloustieteeseen, laskentatoimeen, markkinointiin, sosiologiaan sekä naistutkimukseen.

Perheeseeni kuuluu mies ja kaksi vilkasta poikaa, vuonna 2003 ja 2006 syntyneet tenavat. Asumme Välivainiolla 1930-luvulla rakennetussa paritalossa ja harjoittelemme talon- ja puutarhanhoitoa. Viinimarjapensaat tuottavat jo satoa, mutta varjoisa kasvimaamme on ollut ongelmallisempi. Viime vuonna aloitimme raparperiviljelmän. Torinrannassa asutun 5 vuoden jälkeen on mukavaa asua väljemmässä ja rauhallisemmassa ympäristössä.

Olen eettisistä syistä kasvissyöjä, lihan jätin ruokavaliostani pois jo opiskeluaikoina. Suosin tavaroiden ja vaatteiden kierrätystä ja tykkään kirpputoreilla kiertelystä. Ekologista elämäntapaa yritän pitää yllä myös työmatkapyöräilyn ja ruokapiiritoiminnan avulla. Uskon kansalaisvaikuttamiseen ruohonjuuritasolla; yksi ekoteko päivässä tekee maailmasta paremman paikan elää. Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan!

Työskentelen laatukoordinaattorina Oulun seudun ammattikorkeakoulussa. Aiemmin olen toiminut suunnittelijana ja kouluttajana Oulun yliopistossa. Opetuksen ja oppimisen kehittäminen ja laadunvarmistus ovat kotikenttääni. Pidän sekä luovasta työstäni että innovatiivisista työkavereistani kovasti.

Harrastan Espanjaa; pidän maasta, sen kielestä ja kulttuurista.. Talvella lumilautailen ja olen opetellut tekemään myös juoksulenkkejä! Käymme usein uimassa koko perhe, ja muukin liikunta sujuu satunnaisesti. Olen aiemmin toiminut myös pesäpallotuomarina. Kulttuuriharrastuksiini kuuluu lukeminen, rakastan vanhoja klassikoita ja silloin tällöin uusiakin. Pidän teatterista ja balettikäynnit ovat aina suurta juhlaa. Nautin matkustamisesta ja olemmekin perheen kanssa kierrelleet Eurooppaa joka kesä. Kesänä 2011 lomailimme neljästään Tanskassa, ja kesänä 2012 suuntana oli Hollanti. Vuonna 2013 kävimme Unkarissa ja kesällä 2014 uskaltauduimme Vietnamiin asti.

Olen ollut Vihreiden kuntavaaliehdokkaana Oulussa  neljä kertaa. Viime vuosien aikana olen ehtinyt tuoda Vihreää näkökulmaa niin kaupunginvaltuustoon, kaupunginhallitukseen, opetuslautakuntaan kuin yhdyskuntalautakuntaankin.

Voit lukea minusta ja ajatuksistani lisää Facebookin sivuilta.

Mainokset

Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: